Home / 0
Laden Evenementen
Wat fijn dat de Portugese beroemdheid naar Nederland komt!

In Portugal, waar ze vandaan komt en in het Verenigd Koninkrijk, waar ze woont, is Paula Rego (1935) geen onbekende naam. Dat is voorzichtig uitgedrukt. Met opdrachten voor de Portugese overheid en de National Gallery in Londen is de kunst van Paula Rego niet alleen in veel musea, maar ook in openbare ruimtes te vinden.

De schilderijen van Rego gaan over macht, over verhoudingen tussen vrouwen en mannen en over emoties. Ze combineert deze motieven met bekende verhalen uit de mythologie, de opera, de Bijbel, maar ook met volksverhalen en sprookjes. In het Kunstmuseum Den Haag is tussen 27 november 2021 en 20 maart 2022 een tentoonstelling van haar oeuvre te zien. In de lezing zal niet alleen de epositie worden besproken, maar ook de context van Rego’s werk met veel kunst die niet in Den Haag wordt geexposeerd.

De lezing vindt plaats in De Krugerkamer. Gelieve uw coronapaspoort (de qr-code) met legitimatie mee te nemen, die bij binnenkomst door de vriendelijke medewerkers van De Krugerkamers zal worden gecontroleerd.

Zij zullen na de lezing een toepasselijk Portugees menu serveren, waarvoor u zich apart kunt aanmelden. Het menu zult u ca. een week van tevoren separaat toegestuurd krijgen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.