Home / 0
Laden Evenementen
Nu is het de grootste stad van Griekenland, maar de grote groei maakte de stad pas sinds de negentiende eeuw door.

Toen werd Athene namelijk de hoofdstad van een opnieuw onafhankelijk koninkrijk. Daarvoor leidde Athene het bestaan van een provinciestad met een glorierijk verleden. Juist op dat verleden ligt de nadruk van deze lezing. We gaan heel ver de geschiedenis in, naar de Oudheid. U ziet wereldberoemde monumenten van de Akropolis en zelfs de resten van de gebouwen die daarvoor op de Akropolis hebben gestaan. We zullen, virtueel weliswaar, naar de goed bewaarde Hefaistostempel kijken en genieten van de rijkdommen die het Archeologisch Museum en het Byzantijns Museum te bieden hebben.

Het wordt een feest van herkenning voor wie van de kunst van de Oudheid houdt, maar gegarandeerd hoort u ook veel nieuwe, en soms heel verrassende details en verhalen.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.