Home / 0
Laden Evenementen
Een Britse historicus heeft eens gezegd dat Polen een land is dat in de geschiedenis vaak op de kaart opduikt, maar nooit twee keer op dezelfde plek.
Behalve een klinkende oneliner is deze uitspraak een handige leidraad voor hetgeen u op deze reis zult ervaren. Zo is Breslau eeuwenlang een Duitse stad geweest, die in 1945 prompt bij Polen werd gevoegd. De rooms-katholieke kerk was lange tijd het sterkste baken van verzet tegen vreemde overheersers. Dat verklaart deels waarom veel Polen het katholicisme koesteren. Een goed voorbeeld daarvan ziet u in Częstochowa waar het beroemdste klooster van Polen staat met de icoon van de Zwarte Madonna.

Tot slot bezoekt u het pittoreske Krakau waar in de negentiende eeuw de gedachte ontstond om er de ‘hoofdstad van de Poolse ziel’ van te maken. U bekijkt het prachtige koninklijk paleis, de kathedraal, de Joodse wijk in Kazimierz en bezoekt musea waar u kennis maakt met de onbekende, maar interessante Poolse kunst. U maakt een uitstapje naar enkele eeuwenoude houten kerken uit de omgeving en u ziet Leonardo’s wereldberoemde ‘Dame met de hermelijn’.

De reis wordt begeleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.
Uitvoerder: Labrys Reizen