Lezing:

benefietlezing Notre-Dame de Paris

 

Toen in de avond van 15 april het dak van de Parijse kathedraal vlam vatte, hield Frankrijk de adem in. President Macron zegde een belangrijke toespraak af en eensgezind schortten politieke partijen hun campagne voor de Europese verkiezingen op. Door de brand stortten de vieringtoren en een deel van de gewelven in, maar de meeste kunstschatten, beelden en glas-in-loodramen bleven (vooralsnog) gespaard.

 

Wat is het belang van de kathedraal voor de cultuur? In welke traditie is ze gebouwd? Welke religieuze en kunstschatten herbergt ze en wat is er nu nog van over? Dit zijn de kernvragen van de lezing. We gaan ook in op de architectuur van andere Noord-Franse kerken en kijken, mede aan de hand van vergelijkbare voorbeelden, voor welke uitdagingen de restauratoren van de kathedraal staan.

 

De Krugerkamer en Bureau Boeiend hebben besloten de gehele opbrengst van deze lezing ten goede te laten komen aan een restauratieproject. Op de avond van de lezing mag u kiezen tussen drie opties. We maken het geld over naar de optie die de meeste stemmen krijgt.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen. Indien u voor 16 mei boekt, ontvangt u 25% korting op de prijs van € 19,00. Houders van de Amsterdamse Stadspas of CJP ontvangen zelfs 35% korting.

Product opties
Aantal

Price: Van € 12,35

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...