Lezing:

Bol en Flinck

 

We kennen de straten die naar hen vernoemd zijn. In Amsterdam zijn het niet de minste verkeersaders, die het belang van hun naamgevers onderstrepen. Maar laten we eerlijk zijn, Ferdinand Bol en Govert Flinck zijn allang niet meer de beroemdheden die zij tijdens hun leven waren. Nu staan zij in de schaduw van de hun leermeester, die zij op hun beurt hadden overschaduwd: Rembrandt.

 

Meerdere Amsterdamse musea wijden deze winter aandacht aan deze twee getalenteerde schilders. In het Rembrandthuis staat hun tijd bij Rembrandt centraal. In het Amsterdam Museum zien we hoe de carrières van Flinck en Bol een boost kregen dankzij goede contacten met de stedelijke elite en lucratieve opdrachten. Die had Rembrandt in veel mindere mate, laat staan dat hij het zich kon veroorloven het schilderen om den brode op te geven, zoals Bol uiteindelijk deed.

 

Komt u naar de lezing, dan maakt u kennis met twee sterren van het zeventiende-eeuwse Amsterdam. U hoort niet alleen over hun carrières, maar ook over hun stijlontwikkeling en waarom zij uiteindelijk in de vergetelheid zijn geraakt. Maar niet vergeten, al was het alleen vanwege ‘hun’ straten.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 14,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...