Collegedag:

Byzantion – Constantinopel – Istanbul

 

Rond 658 voor Christus stichtten Griekse kolonisten uit Megara de stad Byzantion die als Constantinopel en Istanbul uit zou groeien tot de hoofdstad van twee keizerrijken. De nieuwe nederzetting was uiterst gunstig en strategisch gelegen, omdat die aan drie kanten door water werd beschermd en de Bosporus controleerde, de enige waterweg naar de Zwarte Zee. Bijna zevenentwintig eeuwen later is Istanbul weliswaar geen hoofdstad meer, maar wel een metropool met 14 miljoen officiële inwoners. En een reusachtige rijkdom cultuur.

 

Vandaag volgt u met de spreker chronologisch de etappes van Istanbuls geschiedenis. U ziet de resten van de Griekse nederzetting, de Romeinse monumenten, Byzantijnse kerken, sultansmoskeeën en verrassende moderne kunst. U leert de belangrijkste monumenten tot in detail kennen, zoals de voormalige kerk en moskee Hagia Sophia. Daarnaast komen minder beroemde parels aan de orde, zoals de oude Byzantijnse kerk van het Stoudiosklooster, kleine moskeeën van architect Sinan en het museum voor moderne kunst. Even interessant als de kunstgeschiedenis, is de context waarin al die prachtige kunst is ontstaan. U hoort hoe het komt dat de grootste kerk van de stad in nog geen zes jaar is gebouwd en hoe het de Turken onder Mehmet II is gelukt de stad in te nemen.

 

Op een logisch opgebouwde, prettig interactieve en aangename wijze leert u de stad kennen. De dag is zo een uitstekende voorbereiding op een toekomstige reis of een aanvulling op een eerder bezoek.

 

Het intensieve college wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om in de lunchpauze samen te eten. Voor een toepasselijk Turkse maaltijd betaalt u per persoon € 8,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Reserveert u tot twee dagen van tevoren op www.krugerkamer.nl

 

Kaarten
Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 41,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...