Lezing:

De Muiderpoort en het Amsterdam van zijn tijd

 

Om te zien waar het zeventiende-eeuwse Amsterdam ophield, hoef je weinig fantasie te gebruiken, want de oude verdedigingsgracht ligt er gewoon nog. De wallen zijn geslecht, maar twee stadspoorten aan die wallen uit de Gouden Eeuw staan er wel. In deze lezing speelt de Muiderpoort de hoofdrol. Oorspronkelijk werd hij gebouwd tijdens de vierde uitleg in de jaren 1660, werd wegens verzakking afgebroken in 1769 en werd twee jaar later in de huidige vorm herbouwd.

 

De Muiderpoort ligt tegenwoordig in de luwte van  het verkeer dat er niet meer door, maar langs rijdt. Hij ligt ook in de luwte van de belangstelling, net als de hele achttiende eeuw. Dat is voor ons de aanleiding om de geschiedenis van het gebouw tegen de achtergrond van het achttiende-eeuwse Amsterdam te bespreken. Ook de andere bestaande en verdwenen Amsterdamse stadspoorten en de geschiedenis van de wallen komen aan de orde. Het is een verrassende lezing voor iedereen die van Amsterdam houdt.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 14,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...