Lezing:

Hollandse meesters in de Hermitage

 

De Hermitage in Sint-Petersburg bezit een van de grootste collecties kunst uit de Gouden Eeuw buiten Nederland. De Russische collectie begon als keizerlijke verzameling onder tsaar Peter I de Grote, die Nederland twee keer heeft bezocht, in 1697 en in 1717. Het was echter vooral tsarina Catharina II de Grote die de Hermitage heeft geschapen. Zij kocht hele collecties aan en verwierf duizenden werken.

 

Tot 27 mei 2018 zijn schilderijen van onder meer Rembrandt, Hals en Potter evenals minder bekende meesters, in de dépendance van de Hermitage in Amsterdam te zien. Onder meer Rembrandts beroemde ‘Flora’ (zie foto) zal te bewonderen zijn, als een van de zes Rembrandts op de tentoonstelling. Weet u wie er model voor stond? En wie Flora was?

 

Wij willen uw bezoek aan de tentoonstelling veraangenamen door het werk dat er hangt in te leiden en door u nog meer te laten zien. Zo schetsen we de wijze waarop de collectie ontstond en halen Nederlandse werken uit de Russische Hermitage aan die niet naar de expositie aan de Amstel zijn verscheept. Daarnaast willen we de schilderijen uit de tentoonstelling in hun context plaatsen door vergelijkingen te maken met kunst uit andere musea.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 14,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...