Lezing:

Kerst in de kunst

 

Kerst, oftewel de viering van Jezus’ geboorte, is wereldwijd een van de belangrijkste feesten. Gek genoeg wordt de gebeurtenis in de Bijbelse brontekst slechts door twee van de vier evangelisten genoemd: Mattheüs en Lucas. Wie denkt dat zij er eens goed voor gingen zitten om alle details te beschrijven, heeft het echter mis. Hun relaas is beknopt, maar in latere tradities is het verhaal met veel opsmuk gelardeerd. Wist u bijvoorbeeld dat de os en de ezel er volgens de Bijbel helemaal niet bij waren?

 

In deze verrijkende lezing ziet en hoort u hoe het Kerstverhaal zich in de loop der eeuwen in de beeldende kunst heeft ontwikkeld. U ziet de wijzen uit het oosten evolueren tot de drie koningen om in de vijftiende eeuw nog verder te verpoppen. U maakt mee hoe de vroedvrouwen Zelomi en Salomé hun intrede maken om hen vervolgens weer te zien verdwijnen. De plaats van handeling zal variëren van een grot tot een paleisruïne en van een Vlaamse stad tot een Poolse kerk. De herders, de os en de ezel, de dennenboom, Christus’ familie, de geschenken en de Kerstman komen allemaal aan bod.

 

De spreker vult de uitbeelding van het Kerstverhaal met bronteksten, Middeleeuwse literatuur en volksgeloof. U zult na deze mooie en interactieve lezing gegarandeerd met andere ogen naar de aankomende feestdagen kijken.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 14,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...