Lezing:

KunstenaarsKoppels

 

Er zijn van die kunstenaars die deel uitmaken van een duo. Denk aan Gilbert&George, Pierre&Gilles of Abramović&Ulay, al zijn die laatsten uit elkaar. De kunstgeschiedenis heeft hen onlosmakelijk met elkaar verbonden, wat ook geen wonder is. Deze drie koppels zijn of waren niet alleen geliefden die allebei toevallig kunst maakten, maar ook artistiek een eenheid.

 

De geschiedenis van de kunst kent ook andere voorbeelden. Niki de Saint Phalle en Jean Tinguely waren een stel en werkten samen, maar het is niet lastig om hun stijlen uit elkaar te halen. De Saint Phalle is beroemd geworden met felle beelden, waaronder de Nana’s het meest in het oog springen terwijl Tinguely de man is van de bewegende, vaak nogal lawaaiige machines (zie afbeelding). En dan zijn er ook nog de duo’s waarvan er een, meestal de man overigens, beroemd is geworden. Max Ernst en Dorothea Tanning, Jean Arp en Sophie Taeuber-Arp of Robert Delaunay en Sonia Delaunay-Terk.

 

Deze lezing is gewijd aan kunstenaarskoppels en hun samenwerking. U ziet werk van stellen die ook privé een stel waren alsook van tweetallen die niet na werktijd de lakens deelden (althans, niet dat we weten). De lezing wordt verzorgd in samenwerking met de Krugerkamer in het kader van de maand van de geschiedenis. Het thema van dit jaar is ‘Zij/Hij’. De spreker is drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 14,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...