Lezing:

Kunsthistorische vreugde – geluk door kijken

 

Je staat in het museum en je kijkt naar een enorm wandkleed. Het is nog maar een paar jaar oud, druk, kleurrijk en intrigerend. Heel vagelijk komt iets je bekend voor, maar het blijft nevelig. Op het bordje staat dat de Britse kunstenaar Grayson Perry verschillende Middeleeuwse motieven erin heeft verwerkt. En dan opeens weet je het! De spiegel in het midden komt van een schilderij van Jan van Eyck, waarin de schilder zichzelf heeft afgebeeld. En wat blijkt? Op het wandkleed weerspiegelt er een fotograaf in. Een vreugdevolle glimlach verschijnt op je gezicht.

 

Het thema van deze avond is dit kleine geluk dat je overspoelt als je geheel zelfstandig iets op het kunstwerk herkent. Kunst bezit de kracht mensen te raken en te inspireren, maar vaak gebeurt dat via het bordje of de audiotour. Vanavond zal de spreker je zodanig laten kijken naar kunst dat je schilderijen en beelden zelfstandig leert interpreteren. En dan nemen we de proef op de som met een kunsthistorische quiz. Neem je smartphone mee!

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt verzorgd in samenwerking met de Krugerkamer en wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 14,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...