Lezing:

Marc Chagall

 

Zo eenvoudig is het niet om de kunst van Marc Chagall in een hokje te plaatsen. Chagall is vooral Chagall en je herkent zijn dromerige, kleurrijke stijl uit duizenden. Dat gezegd hebbende, kan je ook weer niet stellen dat hij als een eenling werkte. Sterker nog, Chagall woonde en werkte in Parijs toen dat nog het onbetwiste wereldcentrum van de kunsten was. Oftewel: elke kunstenaar ging naar Parijs.

 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het Stedelijk Museum in Amsterdam een tentoonstelling wijdt aan hem en andere kunstenaars die gelijktijdig in de lichtstad werkten. Tussen 21 september en 2 februari staan ‘Migranten in Parijs’ centraal, onder wie Chagall, maar ook Mondriaan en Picasso. Een nogal gemêleerd gezelschap op het eerste gezicht.

 

Deze lezing gaat over Marc Chagall en zijn plaats in de internationale avant-garde. Chagalls kunst komt aan de orde, alsmede het Parijs van zijn tijd. Zodoende krijgt u een mooie aanvulling op de expositie in het Stedelijk Museum.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 14,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...