Intensief College:

New York

 

New York is duizelingwekkend. Het mag dan een relatief jonge stad zijn, maar wel een reusachtige metropool met een rijke geschiedenis en haast niet te bevatten kunstschatten. We trekken er een dag voor uit, met pauzes uiteraard, om u vertrouwd de maken met het verleden, het karakter, de architectuur en de kunst van een van de mooiste plekken op aarde.

 

Dat New York begon als Nieuw-Amsterdam, weten we wel. Is er nog iets van over? Enerzijds bar weinig, maar het karakter van de hedendaagse stad vindt zijn oorsprong in de tolerante en multiculturele sfeer van Nieuw-Amsterdam. Daarnaast zijn er topografische namen als Staten Island, Long Island, Harlem en Wall Street, die aan het Nederlandse verleden herinneren.

 

We volgen de ontwikkeling van de koloniale nederzetting in de zeventiende en de achttiende eeuw en natuurlijk de tijd van booming New York: het strakke stratenpatroon, het pittoreske Central Park (omdat anders heel Manhattan volgebouwd zou worden) en de ontwikkeling van de wolkenkrabber. U ziet heel wat architectonische stijlen voorbijkomen. Van het historiserende Woolworth Building, de art deco van de jaren 1920 en 1930, het modernisme van Ludwig Mies van der Rohe tot de diversiteit van Herzog&De Meuron, Snöhetta en Daniel Libeskind.

 

Het valt niet te ontkennen dat New York sinds de Tweede Wereldoorlog het centrum van de moderne kunst is. We zullen ons dan ook concentreren op de verscheidenheid van de kunstscene die sinds de WO II groten telt als Andy Warhol, Yayoi Kusama, Keith Haring, Willem de Kooning en Marina Abramović. Ook nemen we een kijkje in de collecties van de vele musea die de stad rijk is. Alleen al het Metropolitan Museum heeft een van de grootste collecties ter wereld. Kortom, het wordt een mooie dag.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om tussen de middag samen te lunchen. Een toepasselijk en voedzaam gerecht kost € 10,00 per persoon (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor de lunch op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten
Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 41,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...