Reis:

New York

 

This is New York! Welkom in een van de indrukwekkendste metropolen op aarde. Dit is geen grootspraak, want de hele wereld is er vertegenwoordigd. In New York bevindt zich bijvoorbeeld het kantoor van de Verenigde Naties. Bovendien is de stad zo ongeveer synoniem met de smeltkroes van culturen die de Verenigde Staten vormen. Onze reis is een diepgaande kennismaking met de kunst en de geschiedenis van New York.

 

Tijdens stadswandelingen en excursies naar Brooklyn, Ellis Island en het Vrijheidsbeeld komt u zeer veel te weten over de historie van de stad. Uiteraard komen ook vele wereldberoemde gebouwen aan bod, zoals het Grand Central Station en het Chrysler Building. We gaan natuurlijk naar het uitzichtpunt op het Empire State Building. Ground Zero aanschouwen is indrukwekkend, maar houdt tevens een blik op de hedendaagse architectuur in. Daarnaast bezoeken we de belangrijkste musea van de stad, die veelal rondom het fraaie Central Park liggen, waaronder het Metropolitan Museum, het Museum of Modern Art en kleine parels als The Frick Collection en de Neue Galerie. Ook excursies naar de minder bekende maar interessante dependance van het Metropolitan, The Cloisters, staat op het programma, evenals een bezoek aan het Brooklyn Museum of Art.

 

Vanuit een centraal gelegen, zeer comfortabel hotel maakt u op een bijzondere wijze kennis met The City That Never Sleeps. Een deel van de avonden kunt u op eigen gelegenheid inrichten. U kunt uitgebreid uit eten of naar het theater gaan. New York is een stad met een overdonderend cultureel aanbod. Twee keer dineren we gezamenlijk, waarvan een keer in de befaamde Oyster Bar. Bovendien maken we op de voorlaatste avond een onvergetelijke rondvaart met diner langs New Yorks beroemde skyline.

 

De reis vindt plaats van 2 tot 10 september. Kijk voor het volledige programma op de site van Labrys Reizen. De reisleiding is in handen van drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.