Lezing:

Parijs

 

Parijs is zo bereikbaar en zo dichtbij, dat er een merkwaardige vanzelfsprekendheid van uitgaat. Wie kent niet de Eiffeltoren, de Champs Elysées, die kenmerkende metro? Toch heeft Parijs, en ook dat is heus bekend, tal van bijzondere en niet algemeen bekende cultuurschatten te bieden. Kent u bijvoorbeeld de architectuurschatten van de Cité Universitaire?

 

In deze lezing zult u de geschiedenis van Parijs in een notendop aangeboden krijgen. U volgt de ontwikkeling van Parijs van het antieke Lutetia, via de Middeleeuwse metropool tot de Lichtstad van de negentiende eeuw en de wereldstad van nu. Wereldberoemde gebouwen zoals de Notre-Dame en de Eiffeltoren zullen we zeker niet overslaan, maar dan net bekeken vanuit de minder bekende invalshoeken, zoals de restauratie van de kathedraal door de architect Viollet-le-Duc.

 

Dit alles bij monde van een kunsthistoricus die in Parijs heeft gewoond gestudeerd en behalve kunstgeschiedenis, ook een bul Franse letterkunde op zak heeft. Enkele literaire citaten zullen dan ook niet ontbreken.

 

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten
Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 12,50

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...