Reis:

Reis naar Parijs

 

Vrijwel iedereen is er eens geweest, maar vrijwel niemand kent Parijs van haver tot gort. De lichtstad is groot en groots. Je raakt er dus nooit uitgekeken, zeker als je de historische gelaagdheid probeert te doorgronden. Dat gaan we tijdens deze zesdaagse reis zeker doen.

 

De stad was lange tijd het mondiale centrum van de kunst en is nu nog steeds een van de belangrijkste centra. De internationale gotiek en de hofstijl van Zonnekoning Lodewijk XIV zagen het licht in Parijs zelf, evenals tal van ‘ismes’ uit de tweede helft van de negentiende en de eerste helft van de twintigste eeuw.

 

Tijdens de reis verkennen we de kathedraal van Parijs (van buiten en slechts voor zover mogelijk), de abdij en nu ook kathedraal van Saint-Denis en de Sainte-Chapelle, beroemd vanwege de magnifieke glas-in-loodramen. We gaan vanzelfsprekend naar het Louvre, mede voor de strenge stijl van Lodewijk XIV. We bezoeken echter ook enkele kleinere pareltjes die ons een inkijkje geven in de artistieke ontwikkelingen door de eeuwen heen, zoals het Musée Marmottan en het Musée Zadkine. We belichten beeldbepalende monumenten als de Eiffeltoren vanuit een verfrissende invalshoek en leren aan de hand van minder bekende architectonische projecten zoals de internationale studentenstad, veel over de plaats van Parijs op de wereldkaart. Een heerlijke ontdekkingstocht door de (Parijse) kunstgeschiedenis.

 

De reis vindt plaats van zondag 1 tot vrijdag 6 september en wordt georganiseerd door Labrys Reizen, die de boekingen verzorgt, in samenwerking met de Vrije Academie. Klik hier voor de website van Labrys Reizen. De reisleiding is in handen van drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.