Collegereeks:

Rembrandt

 

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn overleed. Veel Nederlandse musea grijpen de gelegenheid aan om de schilder en zijn oeuvre voor het voetlicht te brengen. Zo komt de heropende Lakenhal met een tentoonstelling over de jonge Rembrandt.

 

In samenwerking met De Nieuwe Bibliotheek in Almere presenteert Bureau Boeiend een drieluik over de meester en zijn werk. Hoe zag de kunst in de tijd van Rembrandt eruit? Welke opleiding heeft hij genoten en hoe zag die eruit? We zullen zijn beroemde schilderijen tot op de vezel bekijken en zelfs eronder. Wist u dat er op de ‘Staalmeesters’ twee keer zo veel mensen staan als met het blote oog te zien? Dat komt doordat Rembrandt zijn compositie al schilderend veranderde. De vernieuwende of bijzondere portretten komen aan de orde, zoals Amalia van Solms, Maria Trip en Johannes Wtenbogaert. Leerlingen zoals Ferdinand Bol en Samuel van Hoogstraten krijgen zeker aandacht alsook de wijze waarop zij hun leraar hebben nagebootst om uiteindelijk een eigen stijl te ontwikkelen. Precies zoals Rembrandt zelf daarvoor had gedaan.

 

Tijdens deze reeks ziet u niet alleen de schilderijen, maar ook prenten en tekeningen. We besteden bovendien niet alleen aandacht aan Rembrandt, maar ook aan de context en zijn tijd, zodat uw beeld van de man en zijn oeuvre tot een compleet geheel versmelt.

 

data:

-woensdag 25 september

-woensdag 2 oktober

-woensdag 9 oktober

 

De collegereeks wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

De collegereeks wordt gegeven bij De Nieuwe Bibliotheek, die de reserveringen en kaartverkoop verzorgt. Binnenkort vindt u hier een link om op de website van De Nieuwe Bibliotheek te reserveren.