Excursie:

Rijksmuseum: Matthijs Maris

 

In verf gevangen dromerigheid. Zo kan je de melancholieke schilderijen van Matthijs Maris het best omschrijven. Althans, veel van hen. Matthijs, de middelste broer van Jacob en Willem, was anders dan zij. Hij volgde niet de weg van de Haagse school, maar die van sfeer gevangen in kleur en toon.

 

Zoals vele anderen in de negentiende eeuw ging Matthijs Maris naar Parijs. Hij woonde er van 1869 tot 1877 en vocht zelfs aan Franse zijde mee tegen de Pruisen toen in 1870 de oorlog uitbrak. Maris sloot een contract met de bekende handelaar Goupil, maar voelde zich te veel broodschilder. In 1877 vertrok hij naar Londen, waar hij de rest van zijn leven zou blijven.

 

Honderd jaar geleden overleed hij. Dat is aanleiding op zich om hem met een overzichtstentoonstelling te eren. Omdat veel van zijn werk zich in de Burrell Collection bevindt, waarvan het museum thans voor renovatie gesloten is, bood zich een uitgelezen mogelijkheid om Maris’ werk in Nederland te tonen. Zo kunt u van een compleet en rijk overzicht genieten van Maris’ mooie oeuvre.

 

De excursie wordt geleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

De prijs is exclusief toegang museum.

Product opties
Aantal

Price: Van € 9,00

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...