Lezing:

Rome

 

In twee uurtjes Rome een flink deel van de canonieke kunstgeschiedenis: dat is deze lezing in een notendop. U leert de geschiedenis van de wereldberoemde gebouwen en kunstwerken, maar ook de minder beroemde bezienswaardigheden passeren de revue: van de ruïnes van het Forum Romanum tot de theatrale schilderkunst van Caravaggio en van de architectuur van het Colosseum tot de adembenemende Sixtijnse Kapel.

 

U bekijkt onder meer de zuil van Trajanus, de sarcofaag van Junius Bassus, de deuren van de Santa Sabina en de Vierstromenfontein. Het is eigenlijk te veel om op te noemen: middeleeuwse kerken met hun stralende mozaïeken, hergebruikte antieke gebouwen, Barokke pauselijke kerken en paleizen… Niet alleen architectuur, maar ook beeldhouwkunst en schilderkunst komen aan de orde: Michelangelo, Bernini, Da Cortona en vele anderen.

 

Tijdens deze interactieve lezing worden veel afbeeldingen vertoond. Als u daarna op reis naar Rome gaat, dan zult u veel meer van de stad genieten. Hebt u nog geen plannen? Na de lezing krijgt u vast en zeker zin om te gaan.

 

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin en aangeboden in samenwerking met de Volksuniversiteit Zaanstreek.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 7,50

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...