Rondleiding:

Stedelijk: Maria Lassnig

 

Internationale bekendheid kreeg de Oostenrijkse Maria Lassnig pas echt toen ze op de Biennale van Venetië in 2013 de Leone d’Oro voor haar gehele oeuvre kreeg. Het was een late erkenning, want een jaar later overleed Lassnig op 94-jarige leeftijd. Dit jaar, precies een eeuw na haar geboorte, stelt het Stedelijk Museum in Amsterdam een overzicht van haar werk tentoon.

 

Het bekendst zijn de zelfportretten waarop ze zich zonder opsmuk, soms meedogenloos, dan weer humoristisch en vrijwel altijd naakt afbeeldt. ‘Körperbewusstseinsbilder’ noemde zij ze zelf. In de jaren dat ze in New York woonde (1968-1980) vond dit figuratieve werk niet veel bijval, maar in Oostenrijk werd ze in 1980 hoogleraar schilderkunst aan de Hochschule für angewandte Kunst. Maria Lassnig maakte echter ook films, tekeningen en beelden. In haar vroege carrière werkte zij abstract en had haar werk een surrealistisch karakter.

 

Tijdens de rondleiding vliegen de ‘ismen’ u heus niet om de oren. Lassnigs kunst is diep, bij vlagen grappig en aansprekend. Wie vooraf meer wil weten over de kunstenares, verwijzen we naar haar autobiografische ‘Kantate’ onder deze link.

 

De excursie wordt geleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten

Hieronder kunt u kaarten bestellen.

De prijs is exclusief toegang museum.

Product opties
Aantal

Price: Van € 9,00

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...