Excursie:

Stedelijk Museum: Muholi, Krasiński en een frisse wind

 

Er waait een frisse wind door het Stedelijk Museum. De vaste collectie heeft een andere opstelling gekregen en die speelt nieuwe, interessante associaties in de hand. Er zijn ietwat vergeten kunstenaars uit het depot gehaald wat de diversiteit ten goede komt. Dat wilden we graag met u delen.

 

Over diversiteit gesproken, we nemen u op deze rondleiding ook mee naar tentoonstelling van Zanele Muholi, de Zuid-Afrikaanse kunstenares en lhbt-activiste (zie afbeelding). De foto’s en projecten van Muholi vertellen het verhaal van transgenders, liefde, transfobie en de verhoudingen tussen zwart en wit in Zuid-Afrika. Intrigerende, mooie, maar ook harde kunst.

 

Vol humor is juist het werk van de derde afdeling die we u willen laten zien. De Poolse kunstenaar Edward Krasiński deed namelijk in lijnen. Blauwe lijnen. Hij beplakte interieurs, mensen, objecten en zijn atelier. Hij haalde grappen uit met de dimensies, nam zichzelf niet altijd even bloedserieus, maar werkte ondertussen samen met internationaal vermaarde kunstenaars. Behalve zijn werk brengen we u met genoegen enige informatie over de Poolse avant-garde.

De excursie wordt geleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten
Hieronder kunt u kaarten bestellen.

De prijs is exclusief toegang museum. 

Product opties
Aantal

Price: Van € 9,00

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...