Lezing:

Van Gogh en Japan

 

Na de bijna gewapende openbreking van het tot dan toe gesloten Japan in 1853-1854 kwam de westerse belangstelling voor het land in een stroomversnelling. Vanaf de jaren 1860 is er zelfs sprake van een heuse kunststroming die door Japan geïnspireerd is en die we het japonisme zijn gaan noemen. Tal van kunstenaars verzamelden Japanse houtsneden, gebruikten Japanse rekwisieten in hun composities en raakten geïnspireerd door bijzondere en voor Europese begrippen nieuwe composities.

 

Ook Vincent van Gogh had grote belangstelling voor Japanse kunst. In Parijs verzamelde hij houtsneden en stelde ze zelfs tentoon in het café. Hij las over Japanse kunst en schilderde diverse composities in opvallende, felle kleuren na. Tussen 23 maart en 24 juni geeft het Van Gogh Museum in de tentoonstelling ‘Van Gogh en Japan’ een overzicht van Van Goghs werk dat door Japan is beïnvloed. In deze lezing geven wij uw eventuele bezoek aan de expositie extra context en tonen veel werk dat niet op de tentoonstelling te zien zal zijn.

 

De Krugerkamer biedt, naast een mooie en gezellige ruimte, ook de mogelijkheid om voorafgaand aan de lezing te eten. Tussen 18.00 en 19.00 uur bent u welkom om van een toepasselijke maaltijd te genieten. De prijs is maximaal € 17,50 (ex. drank, alleen pinnen mogelijk). Het menu ontvangt u een week van tevoren per mail of bij de bevestiging van uw inschrijving. Gelieve u voor het diner op te geven via info@krugerkamer.nl.

 

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten
Hieronder kunt u kaarten bestellen.

Product opties
Aantal

Price: Van € 14,25

Loading Winkelwagen wordt bijgewerkt...
LoadingBezig met updaten...