Collegereeks:

Wat is kunst?

 

In 1917 stelde Marcel Duchamp op een kunstexpositie een urinoir tentoon met daarop een gefingeerde signatuur met datum. Het urinoir is dit jaar honderd geworden en nog steeds is het actueel. Want is het kunst? Inmiddels is het artistieke landschap sterk veranderd en zijn stromingen als het dadaïsme geaccepteerd. En toch… De Pindakaasvloer van Wim Schippers deed een discussie oplaaien en de massa’s mensen die Marina Abramović met haar performances trekt, vinden sommigen onbegrijpelijk.

 

In deze vierdelige collegereeks zult u tegen de achtergrond van de moderne kunstgeschiedenis een antwoord zoeken op de vraag wat kunst is. Een definitie valt weliswaar niet te geven, maar wel een omschrijving. Dit gaan we doen aan de hand van tal van binnen- en buitenlandse voorbeelden.

 

In de logisch opgebouwde reeks staat de kunst van de afgelopen eeuw centraal. U krijgt zowel een overzicht van de ontwikkeling van de Westerse kunstgeschiedenis als een schets van de Nederlandse situatie. Omwille van de diepgang zult u zich verdiepen in een aantal meer en minder bekende kunstenaars en de vraag beantwoord zien hoe je als kunstenaar kunt doorbreken.

 

En weet: alles kan kunst zijn, maar niet alles is kunst.

 

Data: dinsdag 7, 14, 21 en 28 november.

 

De collegereeks wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.

 

Kaarten
De collegereeks wordt gegeven bij Artex, die de reserveringen en kaartverkoop verzorgt. Klik hier om op de website van Artex te reserveren.