Informatie / Over

Wie zijn wij?

Als u op deze site komt, dan houdt u waarschijnlijk van kunst of van lezen. Of van allebei. Hebt u op de homepagina de raadsels al gedaan? Hebt u veel werken herkend of moest u er toch achter kijken om het verhaal te weten te komen? Verplaats u nu eens naar een museum. De meeste bezoekers gaan gewapend met gids of audiotour en stillen hun honger naar kennis door de teksten op de muur te lezen of blind af te gaan op wat de audiotour voorkauwt. Daar is op zich niets mis mee, maar…

 

Zou het niet veel mooier zijn als u die kennis al paraat zou hebben en zelf iets over de kunst vertellen kon? Dat kan en het is makkelijker dan u denkt. De lezingen en cursussen van Bureau Boeiend zijn zo opgezet dat u niet alleen luistert en kijkt, maar ook meedoet en ziet. Kijken en zien is namelijk niet hetzelfde.

 

Hetzelfde geldt voor de literatuur. In de lezingen en cursussen komen niet alleen de verhalen aan de orde, maar ook de context waarin de boeken zijn gepubliceerd en het leven dat zij daarna zijn gaan leiden. De volgende keer dat u bijvoorbeeld Tolstoi’s “Anna Karenina” van de plank pakt, zult u er veel meer van genieten.

 

Aanpak
Bureau Boeiend organiseert degelijke lessen in begrijpelijke taal. Alle bijeenkomsten zijn interactief, maar niemand wordt gedwongen om iets te zeggen. De docent heeft passie voor het vak, is ervaren en beschikt over zowel pedagogische als vakinhoudelijke kennis.

 

Of het nu Rodin is, de kunst van Jong Polen of overspelromans uit de negentiende eeuw, u zult laaiend enthousiast worden over het onderwerp.

 

Docenten
Krzysztof Dobrowolski-Onclin is cum laude afgestudeerd in de kunstgeschiedenis en Franse letterkunde en heeft aan de universiteiten van Amsterdam, Parijs en Krakau gestudeerd. Sinds 2006 geeft hij cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis zonder zich tot een specialisme of een onderwerp te beperken.

 

Liesje Schreuders is schrijver en docent literatuurgeschiedenis en Nederlands. Zij studeerde cum laude af in de literatuurwetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Zij is oud-eindredacteur van Arabesken, het tijdschrift van het Louis Couperus Genootschap. Haar uitgangspunt is dat lezen genieten is en dat goed lezen nog meer genieten is!