Home / 0
Laden Evenementen
The Leiden Collection is een belangrijke verzameling Nederlands schilderijen in privébezit.

De collectie is samengesteld door Thomas Kaplan en zijn vrouw Daphne Recanti Kaplan die hun verzameling hebben vernoemd naar de geboortestad van Rembrandt. De rode draad van de verzameling is Rembrandt, zijn omgeving en zijn invloed op latere generaties. Ook zijn er andere belangrijke schilders, onder wie Carel Fabritius en Johannes Vermeer in de Leiden Collection vertegenwoordigd. Sinds het echtpaar in 2003 is gestart met het aankopen van Hollandse kunst, is de verzameling uitgegroeid tot meer dan 250 werken.

Als we aan Hollandse kunst uit de zeventiende eeuw denken, dan denken we vaak aan schuttersportretten, genrestukken, stillevens en landschappen. De groep werken met het meeste aanzien in deze tijd duiden we echter aan met ‘historie’, en om deze kunst draait het in het voorjaar van 2023 in de Hermitage. In deze rondleiding ziet u de verheven verhalen uit de Bijbel en klassieke mythologie waarvoor u normaal gesproken de oceaan zou moeten oversteken.

Houders van de Amsterdamse Stadspas krijgen 25% korting op de prijs van de excursie. De toegangsprijs voor het museum is niet inbegrepen. Wilt u zo vriendelijk zijn een kaartje met tijdslot 14.45-15.00 uur op zondag 16 april te boeken op de site van de Hermitage? Met een museumkaart is de toegang gratis. Een dag voor de rondleiding ontvangt u een e-mail met de verzamelplaats.

De rondleiding wordt verzorgd door Wouter Maas, MA.