Home / 0
Laden Evenementen
Van Eyck was een fenomeen.

Hij perfectioneerde het gebruik van olieverf zodanig dat de allerkleinste details op de achtergrond van altaarstukken uitgewerkt zijn. Een vogel op de nok van het dak van een boerderij dat uit het raam van een ruimte met de Annunciatie te zien is, om eens iets te noemen.

Van Eyck ontketende een revolutie in de schilderkunst. Zijn portretten zien er na zeshonderd jaar nog steeds uit alsof de mensen uit hun lijst kunnen stappen. En dat vond navolging tot in het verre Italië.

De lezing gaat over de kunst van Van Eyck en zijn tijd. U verdiept zich in de rijke iconografie van de schilderijen, u ontdekt talrijke details en ziet hoe Van Eyck een schilderij opbouwde.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.