Home / 0
Laden Evenementen
Ontdek het verleden en de kunst van Keulen!

U vindt er een verrassende afwisseling tussen oude monumenten en moderne kunst en architectuur. Naast de grootse en imposante Dom en enkele bijzondere romaanse kerken staan ook moderne musea met interessante collecties op het programma. Zo bezoekt u de eigenaardige knekelkamer van de Ursulakirche. Ook nemen we u de St. Maria in Lyskirchen waar de dertiende-eeuwse gewelfschilderingen bewaard zijn gebleven. U bekijkt de collectie van religieuze kunst van het Schnütgen Museum, de rijke en afwisselende verzameling van het Wallraf-Richartz-Museum en ook het Ludwig Museum waar moderner werk hangt van onder meer Natalia Gontsjarova en Amerikaanse pop art.

Tussendoor maken we een uitstapje naar Brühl, dat in de late middeleeuwen een toevluchtsoord werd voor de impopulaire Keulse aartsbisschoppen en keurvorsten. Slot Augustusburg (zie foto) en Slot Falkenburg herinneren nog aan deze tijd. Pal ernaast bevindt zich het Max-Ernst-Museum met een grote collectie van deze kunstenaar.

De reis wordt begeleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Uitvoerder: Vrije Academie met Labrys Reizen. De reis is inmiddels volgeboekt.