Home / 0
Laden Evenementen
‘De kus’ van Klimt, wie kent ‘m niet?

In een cascade van goud doorstrooid met kleurrijke bloemen en geometrische vormen, gaan de gezichten van een witte vrouw en een witte man bijna verloren. Een van Gustav Klimts bekendste werken was echter de vrucht van een betrekkelijk korte periode in zijn kunstenaarschap, want van die kenmerkende, gouden schilderijen heeft hij er niet bijster veel gemaakt.

In deze lezing zult u dan ook niet alleen ‘De kus’ en het eveneens gouden ‘Portret van Adele Bloch-Bauer’ zien, maar ook het andere portret dat hij van haar maakte en dat er heel anders uitziet. U krijgt een overzicht van Klimts oeuvre, maar ook van de tijd waarin hij leefde. Het was een tijd waarin Wenen de hoofdstad was van een van de grootste en meest multiculturele landen van Europa: Oostenrijk-Hongarije. Bovendien was Wenen toen een van de culturele centra van ons continent waar de Secession, dat wil zeggen de Oostenrijkse variant van de art nouveau, onder meer door Klimt groot werd gemaakt.

De lezing vindt plaats in de Krugerkamer, waar heel lekker wordt gekookt. Voorafgaand aan de lezing kunt u genieten van een toepasselijk Oostenrijks menu, waarvoor u zich apart kunt aanmelden. De kosten zijn € 18,50 ex. drank. Het menu zult u ca. een week van tevoren separaat toegestuurd krijgen.

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.