Home / 0
Laden Evenementen
In deze virtuele reis naar de overkant van de oceaan komt al die diversiteit en rijkdom van de stad aan de orde.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is New York een van de onbetwiste kunstcentra van de wereld. Vooraanstaande musea met rijke collecties, invloedrijke galeries en wereldberoemde kunstenaars zetten al decennia lang de toon.

Natuurlijk krijgt u een historisch overzicht van de ontwikkeling van de nederzetting Nieuw-Amsterdam tot de huidige wereldstad. Daarin is veel ruimte voor hoe de kolonie Nieuw-Nederland eruit zag en wat we daar tegenwoordig nog van zien. We buigen ons over de explosieve groei en de immigratie in de negentiende eeuw. Met die groei volgt u de architectuurstijlen: historiserende wolkenkrabbers in de vorm van een kathedraal, het prachtige art deco, het strakke modernisme en tot slot het postmodernisme.

Het programma ziet er als volgt uit:

maandag 8 juni: Nieuw Amsterdam en immigratie

maandag 15 juni: Stad van wolkenkrabbers

maandag 22 juni: Kunstcentrum

U volgt de reeks thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Hoewel u zich alleen voor de hele reeks kunt inschrijven en niet voor losse lezingen, kunt u de (met inachtneming van privacy) opgenomen colleges tot een week na de reeks terugkijken.

De collegereeks wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.