Home / 0
Laden Evenementen
Maak een virtuele stedentrip naar een van de mooiste steden van Europa!

Vrijwel iedereen is er ooit geweest, maar niemand kent Parijs helemaal. De Lichtstad overspoelt je met kunst, geschiedenis en die typische, niet te definiëren sfeer.

In drie lezingen hopen we die unieke sfeer op te roepen. U zult de Franse hoofdstad van het prille begin tot aan de laatste ontwikkelingen volgen. De nadruk ligt op de kunst: van de kathedraal (de brand wordt ook besproken) tot het Louvre en van middeleeuwse beelden tot de impressionisten. Natuurlijk laten we de Eiffeltoren niet onbesproken, maar het wordt geen cursus met alleen maar ‘highlights’. We zullen ook minder bekende, maar daarom niet minder interessante zaken belichten. Wist u bijvoorbeeld dat het Franse woord ‘boulevard’ uit het Nederlands komt?

Het programma ziet er als volgt uit:

dinsdag 6 september: Middeleeuwen

dinsdag 13 september: Renaissance en Barok

dinsdag 20 september: de moderne stad

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Hoewel u zich alleen voor de hele reeks kunt inschrijven en niet voor losse lezingen, kunt u de (met inachtneming van privacy) opgenomen colleges tot een week na de reeks terugkijken.

De collegereeks wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.