Home / 0
Laden Evenementen
Berlijn is een stad met een verleden.

Je zou zeggen ‘Welke stad is dat niet?’ maar in het geval van de Duitse hoofdstad is het een uniek verleden. De stormachtige groei in de negentiende eeuw, de megalomanie van de twintigste waarop de verwoesting, wederopbouw en deling volgden; dit alles heeft zijn sporen achtergelaten in de stad die sinds dertig jaar weer een eenheid is en zich heeft ontwikkeld tot een van de belangrijkste agglomeraties van ons continent.

Tijdens deze virtuele reis ziet u het verleden en heden van Berlijn. Van de vroegste geschiedenis, die begint in de dertiende eeuw, tot de nieuwste ontwikkelingen en modernste gebouwen. U ziet de ontwikkeling van het oudste paleis, het Berliner Schloss, dat na zeventig jaar afwezigheid terugkeert in het stadsgezicht van Berlijn. U ziet ook hoe het litteken van de muur uit het stadsbeeld verdwijnt en de ruimte tussen oost en west wordt opgevuld. Natuurlijk komen ook enkele beroemde kunstenaars en architecten aan de orde, zoals Käthe Kollwitz en Olafur Eliasson.

U volgt de reeks thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.