Home / 0
Laden Evenementen
Vincent van Gogh was niet alleen een schilder. Hij is een mythe.

Dat er jaarlijks zo veel bezoekers naar het Van Gogh Museum komen, en trouwens naar alle andere musea waar Van Goghs kunst hangt, komt niet alleen door de vernieuwende kleuren en penseelstreken die Van Goghs schilderijen karakteriseren. Het komt ook niet alleen door zijn talent en zijn contacten in de kunstwereld, maar vooral door de mythe die hij geworden is.

Niet dat hij die willens en wetens de wereld in hielp, maar er is wel een factor die het verhaal van zijn leven heeft ondersteund: zijn correspondentie. Van Gogh schreef en ontving veel brieven waarvan het gros, meer dan 800, in het Van Gogh Museum wordt bewaard. Een aantal daarvan is tussen 9 oktober en 10 januari in het museum te zien in combinatie met de schilderijen die Van Gogh in de brieven beschreef. In deze lezing komen ze aan bod. Het is een unieke kans om in het hoofd van de kunstenaar te kijken en de achtergrond van de schilderijen te leren kennen.

U volgt de reeks thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.