Home / 0
Laden Evenementen
Aan de rand van bekendheid verbeeldde Cahun waar het op stond.

Claude Cahun is het belangrijkste onderwerp van hun eigen kunst en dat is al te merken aan deze zin. Cahun schreef dat ‘man’ en ‘vrouw’ niet de termen waren die bij hen pasten en zodoende kiezen wij van Bureau Boeiend om de voornaamwoorden ‘hen’ en ‘hun’ te gebruiken. En hoe ziet die kunst van Cahun er dan uit? Foto’s over rolpatronen, mannelijkheid en vrouwelijkheid, humor en identiteit. En dat alles een eeuw geleden.

Wereldberoemd is hen er niet mee geworden. Althans, niet bij leven. Cahun was surrealist, maar werkte aan de rand van de beweging. Hen schreef, fotografeerde, speelde toneel en werkte hun hele leven samen met hun vrouw Marcel Moore.

Bent u al benieuwd naar deze genderblender? En naar de activistische kunst van een Joodse verzetsstrijder (want dat was Cahun ook) en hun tijd en collega’s? Volgt onze lezing en geniet van de tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam waar Cahuns werk tot 28 augustus hangt en staat.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.