Home / 0
Laden Evenementen
Het is esthetiek op straat, die niet altijd opvalt.

Is graffiti hetzelfde als street art? Niet helemaal. Het subtiele verschil komt in de lezing aan de orde. Neem nou zo’n muurschildering in New York als hierboven. Dit ontstaat niet in een een nacht, maar is vaak de vrucht van een street art festival of een overheidsopdracht. En geef toe, hebben we liever een blinde, stenen muur aan een troosteloze straat of een kleurrijk schilderij?

Niet alleen komt het onontbeerlijke idioom van graffiti aan de orde, maar ook de verschillende stromingen en technieken. Ook maakt u kennis met kunstenaars die niet in een brede kring bekend zijn en ziet u enkele bijzondere centra van street art, zoals het Poolse Łódź.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.

Kijk voor een voorproefje van de lezing onze korte video over graffiti en street art: