Home / 0
Laden Evenementen
Als u Grayson Perry nog niet kent, breng daar dan verandering in.

Grayson Perry is namelijk een van de meest geliefde Engelse kunstenaars van dit moment. Van huis uit keramist, ontwerpt hij tevens enorme, verhalende wandtapijten, maakt documentaires en schrijft boeken. In Nederland wordt hij alsmaar bekender, zeker sinds de toekenning van de Erasmusprijs die hij in 2021 uitgereikt krijgt. Ter gelegenheid daarvan zijn op twee tentoonstellingen werken van Perry te zien: in het Bonnefanten tot 20 maart en in het Kunstmuseum Den Haag tot 2 april.

Perry is veelzijdig en aimabel. Zijn werk is geliefd bij velen, uit uiteenlopende gelederen van de Britse maatschappij. De tv-serie ‘All in the Best Possible Taste’ die hij voor de BBC maakte, gaat over smaak en wat dat dan precies is. Welnu, het hangt er maar net vanaf bij wie je naar binnen kijkt, want de gustibus non est disputandum. Met respect voor eenieder en met Britse humor verwerkte Perry de kwestie van smaak in een zestal tapijten met een zeer gelaagde betekenis en die eigenlijk over iets anders gaan dan smaak alleen: over identiteit.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.