Home / 0
Laden Evenementen
Maak kennis met de schoonheid en elegantie van de kunsten van de islam.

Er sneuvelt in deze lezing in ieder geval een vooroordeel, namelijk dat er in de islamitische kunst geen afbeeldingen van mensen of dieren zouden bestaan. Die zijn er namelijk wel, bij de vleet. Het doel van deze lezing is echter niet uitroeien van idées fixes, maar om u een basis te geven van islamitische kunst.

Wat kunt u verwachten? Basiskennis over de islam en het leven van de profeet Mohamed komt zeker aan de orde. We laten u zien welke, vaak rijk versierde elementen, zoals een mihrab (nis) en een minbar (soort preekstoel) een moskee doorgaans heeft. We buigen ons over de kalligrafie van het Arabisch en u ziet op welke manier en waarom de gevelvlakken van veel religieuze gebouwen zo vol en rijk versierd zijn. En hebt u weleens van ‘muqqarnas’ en van ‘darj wa ktaf’ gehoord? Na deze lezing wel. Kortom, het wordt een verrijkende en verrassende lezing.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.