Home / 0
Laden Evenementen
De vader van het moderne landschap.

John Constable (1776-1837) schilderde evenals zijn Franse collega’s landschappen zoals zij zich aan hem voordeden, zonder opsmuk, badende nimfen of naar Egypte vluchtende heilige families. Hoewel hij in de negentiende eeuw een van de eersten was die het langschap op zodanige wijze afbeeldde, viel zijn kunst niet helemaal uit de lucht. Hij was sterk geïnspireerd door zeventiende-eeuwse Hollandse meesters van wie het werk destijds als eerlijk en realistisch gold.

Het Teylers Museum in Haarlem houdt van 19 september tot 31 januari een overzichtstentoonstelling van het werk van Constable. Een unieke kans om zijn schilderijen en tekeningen in Nederland te zien. In de lezing zult u niet alleen het werk van Constable zien, maar ook van zijn vakgenoten in Groot-Brittannië en daarbuiten.

U volgt de reeks thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.