Home / 0
Laden Evenementen
‘Wanneer iemand Londen moe is, is hij levensmoe,’

aldus de 18e-eeuwse schrijver Samuel Johnson. Natuurlijk is deze uitspraak ingegeven door trots op zijn eigen stad, maar saai is Londen allesbehalve. Met de indrukwekkende collecties van onder andere de National Gallery en Tate Modern is er een overzicht van de westerse kunst te vinden van de middeleeuwen tot nu. De geschiedenis van de bouwkunst is al bijna even lang vertegenwoordigd, van de Tower of London tot The Shard, ontworpen door Renzo Piano. In de West End is een grote concentratie theaters, de traditie gaat terug tot William Shakespeare, en de Royal Albert Hall staat bekend om een breed scala aan concerten.

Ook de geschiedenis van Londen is meer dan de moeite waard: van de Romeinse stichting, via de middeleeuwse hoofdstad van Engeland, tot de bloeiperiode onder Elizabeth I en het uitgroeien van de stad tot grootse van Europa in de moderne tijd. Londen raak je niet snel moe.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door Wouter Maas, MA in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.