Home / 0
Laden Evenementen
Droom weg bij de eigenzinnige kunst van Chagall

Zo eenvoudig is het niet om de kunst van Marc Chagall in een hokje te plaatsen. Chagall is vooral Chagall en je herkent zijn dromerige, kleurrijke stijl uit duizenden. Dat gezegd hebbende, kan je ook weer niet stellen dat hij als een eenling werkte. Sterker nog, Chagall woonde en werkte in Parijs toen dat nog het onbetwiste wereldcentrum van de kunsten was. Oftewel: elke kunstenaar ging naar Parijs.

Deze lezing gaat over Marc Chagall en zijn plaats in de internationale avant-garde. Chagalls kunst komt aan de orde, alsmede het Parijs van zijn tijd. Zodoende krijgt u een mooie aanvulling op de expositie in het Stedelijk Museum.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met John Soedirman in het kader van dokter John’s Kunst Café. Normaal gesproken zou de lezing in het Amsterdamse Torpedotheater plaatsvinden. In verband met de sluiting van alle theaters is de lezing online verhuisd. Hier vindt u de link naar de inloggegevens voor de lezing. De lezing is gratis, maar giften voor het theater via een tikkie worden zeer op prijs gesteld. Reserveert u alstublieft via het theater.