Home / 0
Laden Evenementen
Jezus’ minnares, sekswerker, kluizenares, mystica en apostel.

Maria Magdalena is een van de vroegste en belangrijkste heiligen van het christendom over wie tal van legenden en verhalen de ronde doen. In de Bijbel wordt haar naam op een aantal plaatsen genoemd, maar de verhalen die we vervolgens in de kunst en het populaire geloof tegenkomen, zijn ontsproten aan latere verdichtingen, zoals de dertiende-eeuwse ‘Legenda aurea’.

Het Catharijneconvent in Utrecht houdt van 25 juni tot 9 januari een tentoonstelling over deze ‘vrouw van uitersten’. Dat is ze ook. Zo is ze nu eens de meest modieus geklede persoon bij het kruis, dan weer gaat ze in louter haar haar gekleed. In deze lezing ziet u de vele facetten van Maria Magdalena en leest u op welke bronnen haar legende is gebaseerd. Als u de tentoonstelling in Utrecht gaat bezoeken, dan krijgt u bij ons een mooie inleiding.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.