Home / 0
Laden Evenementen
Hoe wordt het belangrijkste christelijke feest verbeeld?

De centrale gedachte van het christendom is dat Jezus als de zoon van god zijn leven gaf voor de zonden van de mensen en met zijn opstanding de dood overwon waardoor hij het pad naar het paradijs effende. Dat is nogal een volzin. Kunst ondersteunt deze idee al eeuwenlang. Kijk maar hoe vaak de kruisiging en de opstanding van Jezus in de Rooms-katholieke kerk worden afgebeeld.

In deze lezing bekijken we de uitbeelding van het passieverhaal met een nadruk op deze twee belangrijke momenten: de kruisiging en de opstanding. U zult zien dat er nogal wat variaties bestaan in de wijze waarop de gekruisigde Jezus wordt afgebeeld. Wie en wat beeldden kunstenaars bij deze gebeurtenissen zoals af? Welke legenden hebben zich rond de Passie ontwikkeld? Het wordt gegarandeerd een verrijkende middag. En wees gerust, u zult niet alleen bloederige taferelen aanschouwen.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.