Home / 0
Laden Evenementen
Kijk mee over de schouder van de vroege avant-garde!

In Museum Voorlinden is tot 13 februari de tentoonstelling over Alberto Giacometti en Pablo Picasso te zien. De eerste was vooral beeldhouwer, de tweede vooral schilder. De eerste kwam uit Italië en de tweede uit Spanje, maar ze woonden beiden in Parijs waar zij lid waren van de avant-garde, dat wil zeggen het vooruitstrevendste wat de beeldende kunst te bieden had. Giacometti is vooral bekend geworden met beelden van iele menselijke figuren en Picasso wordt op de eerste plaats geassocieerd met het kubisme.

In deze lezing verbreden we onze blik naar het artistieke klimaat van Parijs in de eerste helft van de vorige eeuw. De bohème van Montparnasse en Montmartre, de internationale modernisten, de geschillen tussen kunstenaars die de richting van de moderne kunst aangaven, komen allemaal aan de orde.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Artex.