Home / 0
Laden Evenementen
Sehnsucht, Weltschmerz en Gothic Novels

Wat is een Natureingang? Wie was Frankenstein (en wie was het monster)? Wat hebben Napoleon, Goethe en Madame de Staël met elkaar gemeen? En wat wordt er eigenlijk gezongen aan het eind van Beethovens negende symfonie?

In dit spetterende college krijgt u het allemaal te horen, en nog meer. We behandelen de – misschien wel – meest invloedrijke stroming in de moderne Europese literatuur: de romantiek. Denkt u daarbij aan zoete liefdesgedichten en zwijmelarij in maanlichtverlichte eenzaamheid? Dan bent u al een heel eind op weg. Denkt u ook aan het stijlmiddel van de ironie? Dan heeft de romantiek bijna geen geheimen meer voor u… Bijna. Want wat dacht u van Elizabeth Taylor en Richard Burton, The Doors en de Duitse eenwording, een mannen- en vrouwenverslindende Albaanse vrijheidsstrijder en veel, heel veel muziek? Van hemelhoog juichend tot dodelijk droef… komt dat zien en horen!

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt verzorgd door drs. Liesje Schreuders.