Home / 0
Laden Evenementen
Revolutie in de kunst!

Vanaf 29 januari is in de Hermitage de tentoonstelling Russische avant-garde – Revolutie in de kunst te bewonderen. De avant-garde maakte in het land al aan het einde van de negentiende eeuw rappe vorderingen. Maar de ontwikkelingen in de kunst raakten door de Russische Revolutie pas écht in een enorme stroomversnelling. Neoprimitivisme, kubofuturisme, rayonnisme, suprematisme, constructivisme: de stromingen vliegen je om de oren.

Misschien door de nadruk op de collectieve samenleving hadden vrouwen, meer dan in de rest van Europa, in de jonge Sovjet-Unie een nadrukkelijke rol in de artistieke ontwikkelingen. In de lezing krijgen Natalja Gontsjarova, Ljoebov Popova en Nadezjda Oedaltsova de aandacht die hun toekomt, naast hun mannelijke collega’s als Kazimir Malevitsj en Wassily Kandinsky.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door Wouter Maas, MA in samenwerking met Artex.