Home / 0
Laden Evenementen
In verband met de Russische inval in Oekraïne komt de gehele opbrengst van deze lezing ten bate van vluchtelingen en mensen in Oekraïne in nood.

De avant-garde maakte in het land al aan het einde van de negentiende eeuw rappe vorderingen. Maar de ontwikkelingen in de kunst raakten door de Russische Revolutie pas écht in een enorme stroomversnelling. Neoprimitivisme, kubofuturisme, rayonnisme, suprematisme, constructivisme: de stromingen vliegen je om de oren.

Misschien door de nadruk op de collectieve samenleving hadden vrouwen, meer dan in de rest van Europa, in de jonge Sovjet-Unie een nadrukkelijke rol in de artistieke ontwikkelingen. In de lezing krijgen Natalja Gontsjarova, Ljoebov Popova en Nadezjda Oedaltsova de aandacht die hun toekomt, naast hun mannelijke collega’s als Kazimir Malevitsj en Wassily Kandinsky.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door Wouter Maas, MA in samenwerking met Artex. De opbrengst wordt in delen vooraf overgemaakt op de rekening van Polska Akcja Humanitarna (Poolse Humanitaire Actie) die zowel aan de Poolse grens met Oekraïne als in Oekraïne zelf basale hulp biedt aan mensen in nood.