Home / 0
Laden Evenementen
De meest serene.

De oorsprong van Venetië ligt in de vijfde eeuw, toen de eerste bewoners vluchtten van het vasteland voor invallende Hunnen en Germaanse stammen. Het water, aan alle kanten van de stad, bleek eeuwenlang een effectieve verdediging: pas in 1797 wist Napoleon de stad in te nemen. Niet voor niets dat de stad zich hiervoor de titel ‘La Serenissima’ had aangemeten, de Meest Serene.

Sereen is het al een behoorlijke tijd niet meer, getuige de maatregelen die er moeten worden genomen tegen de drukte van toeristen. Geen cruisesschepen meer in de buurt, betalen om de stad in te komen, zelfs toegangspoortjes zijn geopperd. Er komen dan ook jaarlijks 24 miljoen toeristen naar de stad, en dat op een inwonersaantal van zo’n 50.000 mensen.

Dat die toeristen op de stad afkomen is dan wel weer goed te begrijpen. De San Marco, de palazzi aan het Canale Grande, de Accademia, de biennale maken de stad uniek in Europa. Er is geen stad zoals Venetië.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt gegeven door Wouter Maas, MA in samenwerking met Kopgroepbibliotheken, die ook de kaartverkoop verzorgt.