Home / 0
Laden Evenementen
Ontdek de stad van Chopin en Marie Curie.

De Poolse hoofdstad komt misschien niet op de eerste plaats als je aan een korte stedentrip denkt, maar wat ons betreft is dat geheel ten onrechte. Warschau heeft een boeiende en roerige geschiedenis, prachtige en verrassende musea en een veel mondainere en aangenamere sfeer dan velen zouden verwachten. Bovendien ligt de stad en prachtig aangeharkt bij. Maar…

in Warschau is niets wat het lijkt. Het koninklijk paleis staat fier te wezen alsof het sinds de achttiende eeuw niet anders heeft gedaan. In de werkelijkheid is het de oorlog met de grond gelijk gemaakt en daarna met de grootste precisie weer opgebouwd. Die woonwijk aan de overkant en die glimmende kantoren? Wederopbouw op de plaats van het ghetto.

Op de ruïnes van Warschau verrees na de oorlog een getrouwe kopie van de vooroorlogse hoofdstad. Althans, in het centrum. Daarbuiten moet je het stoeptegeltapijt optillen en door de rijkdom van de westerse stad heen kijken om de geschiedenis te zien. En dat gaat u in deze lezing doen. U leert de geschiedenis en het karakter van een bijzondere Europese stad kennen.

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

De lezing wordt verzorgd door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met Artex Texel.