Home / 0
Laden Evenementen
In deze driedelige cursus leert u een heel stuk van Marokko goed kennen.

De Marokkaanse koningssteden zijn net zo divers als fascinerend. Casablanca is nooit de hoofdstad geweest, maar staat symbool voor het moderne Marokko. Het is de economische hoofdstad, waar Rabat de bestuurlijke hoofdstad is. Verder naar het binnenland liggen Meknes en Fez. De Koranscholen en de moskeeën aldaar zijn prachtige voorbeelden van islamitische architectuur. Het houtsnijwerk en de stucdecoraties laten zo’n ingenieus vlechtwerk zien dat geen vierkante decimeter lijkt te zijn leeg gelaten.

Fez, zegt men, is de best bewaarde van alle Marokkaanse steden en dat komt door de Franse koloniale politiek. Niet om de traditie te behouden, maar om de moderne wereld van de traditionele te scheiden. Marrakech is de Berberstad bij uitstek. De belangrijkste moskee, Kutubiya, is nog steeds het hoogste gebouw van de stad. In Marrakech staat een immense paleisruïne die de grootsheid van de stad moest benadrukken. In deze driedelige serie leert u een deel van Marokko goed kennen.

Het programma ziet er als volgt uit:

woensdag 11 januari: Casablanca en Rabat

woensdag 18 januari: Meknes en Fez

woensdag 25 januari: Marrakech

U volgt de lezing thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Bovendien kunt u een apart gemaakte opname van de reeks later terugkijken.

De collegereeks wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin.