Home / 0
Laden Evenementen
In deze virtuele reis naar de overkant van de oceaan komt al die diversiteit en rijkdom van de stad aan de orde.

Sinds de Tweede Wereldoorlog is New York een van de onbetwiste kunstcentra van de wereld. Vooraanstaande musea met rijke collecties, invloedrijke galeries en wereldberoemde kunstenaars zetten al decennia lang de toon.

Natuurlijk krijgt u een historisch overzicht van de ontwikkeling van de nederzetting Nieuw-Amsterdam tot de huidige wereldstad. Daarin is veel ruimte voor hoe de kolonie Nieuw-Nederland eruit zag en wat we daar tegenwoordig nog van zien. We buigen ons over de explosieve groei en de immigratie in de negentiende eeuw. Met die groei volgt u de architectuurstijlen: historiserende wolkenkrabbers in de vorm van een kathedraal, het prachtige art deco, het strakke modernisme en tot slot het postmodernisme.

Het programma ziet er als volgt uit:

donderdag 23 maart: Nieuw Amsterdam

donderdag 30 maart: van kolonie naar onafhankelijkheid

donderdag 6 april: immigratie en groei

donderdag 13 april: stad van wolkenkrabbers

donderdag 20 april: kunstcentrum

U volgt de reeks thuis op uw computer of tablet en ziet de afbeeldingen die u anders in de zaal zou zien. U hoort de spreker en kan hem desgewenst ook zien. Bovendien bestaat de mogelijkheid tot het stellen van vragen. U kunt zich alleen voor de hele reeks inschrijven.

De collegereeks wordt gegeven door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin in samenwerking met de Erasmus Academie die tevens de kaartverkoop verzorgt.