Home / 0
Laden Evenementen
Vlak over de grens in Duitsland, bij het plaatsje Neuss, ligt een prachtig openluchtmuseum: Museum Insel Hombroich.

Van 18 tot 21 april gaan we reis met een luxe touringcar naar enkele plaatsen bij de oosterburen. De moderne en hedendaagse kunst centraal.

De meeste tijd brengen we door in en om Insel Hombroich. Het is een parkachtig landschap waar in de open lucht en in diverse verspreid liggende gebouwen moderne en hedendaagse kunst tentoongesteld wordt, Kunst parallel zur Natur. Ook de nabijgelegen voormalige NAVO-raketbasis is voor dit doel ingezet. Hier is onder meer de Langen Foundation gevestigd in een prachtig gebouw van Tadao Ando. We zullen dit museum en de raketbasis uitgebreid bezoeken.

We verblijven in Düsseldorf en brengen daar een bezoek aan musea voor moderne kunst zoals K20 en K21. Het eerste biedt een uitgebreide collectie moderne kunst van de twintigste eeuw met grote namen als Klee, Vieira da Silva, Picasso, Warhol en Richter. Het biedt een uitstekend overzicht van de verschillende kuntstromingen in de twintigste eeuw. K21 richt zich juist op de hedendaagse kunst vanaf de jaren ’80 van de vorige eeuw. Het is gevestigd in een klassiek palazzo, maar het nieuwe glazen dak met een toegankelijk stalen net eronder zet gelijk de juiste sfeer.

De reis wordt begeleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Uitvoerder: Vrije Academie met Labrys Reizen. Alle plaatsen voor deze reis zijn reeds verkocht.