Home / 0
Laden Evenementen
This is New York!

Welkom in een van de indrukwekkendste metropolen op aarde. Dit is geen grootspraak, want de hele wereld is er vertegenwoordigd. In New York bevindt zich het kantoor van de Verenigde Naties. Bovendien is de stad zo ongeveer synoniem met de smeltkroes van culturen die de Verenigde Staten vormen.

Onze reis is een diepgaande kennismaking met de kunst en de geschiedenis van New York. Tijdens stadswandelingen en excursies naar Brooklyn, Ellis Island en het Statue of Liberty komt u alles te weten over de historie van de stad. Uiteraard komen ook vele wereldberoemde gebouwen aan bod, zoals het Grand Central Station en het Chrysler Building. We gaan natuurlijk naar het uitzichtpunt op het Empire State Building. Ground Zero aanschouwen is indrukwekkend, maar houdt tevens een blik op de hedendaagse architectuur in.

Daarnaast bezoeken we de belangrijkste musea van de stad, die veelal rondom het fraaie Central Park liggen, waaronder het Metropolitan Museum, het Museum of Modern Art, het Guggenheim en kleine parels als The Frick Collection en de Neue Galerie. Ook een excursie naar de minder bekende maar interessante dependance van het Metropolitan, the Cloisters, staat op het programma.

Vanuit een centraal gelegen, zeer comfortabel hotel maakt u op een bijzondere wijze kennis met The City That Never Sleeps. Een deel van de avonden kunt u op eigen gelegenheid inrichten. U kunt uitgebreid uit eten of naar het theater, de opera of een ballet gaan. New York is een stad met een overdonderend cultureel aanbod.

De reis wordt begeleid door drs. Krzysztof Dobrowolski-Onclin. Uitvoerder: Vrije Academie met Labrys Reizen.